Welke soorten springkussens zijn er?

Welke soorten springkussens zijn er? 

Door de jaren heen zijn er veel verschillende soorten springkussens ontworpen ook hierop zijn weer variaties ontstaan. In de basis kunnen we de volgende soorten springkussens onderscheiden: 

soorten springkussens

a) Flat-bed, dit is een plat luchtkussen met enkel een opblaasbare vloer.

b) Springkatseel, 3 wanden met een opening aan de voorkant zonder dak. 

c) A-Frame springkussen, ook 3 wanden met een opening aan de voorkant met overspanning in de vorm van een A

d) A-Frame springkussen met dak

e) Multiplay springkussen, een springkussen met opblaasbare objecten op het springvlak om mee te spelen zoals paaltjes, een glijbaan, boksbal, tunneltje.

f) Stormbaan / hindernisbaan een luchtkussen met opblaasbare obstakels

g) Glijbaan opblaasbaar

h) Een gesloten springkussen

i) Soft mointain, een plat luchtkussen met een opblaasbare berg / bult in het midden

Type A kom je zelfden tegen aangezien hier geen wanden aan zitten voor de veiligheid de andere types zijn vaak te huur zo is dit fort springkussen in twente een typisch voorbeeld van type B een springkasteel:

 

Springkussen Fort Twente  
Denekamp 🇳🇱  
Dit soort springkussens worden ook gecombineerd met een glijbaan:  
Springkussen Western  

Klein springkussen met glijbaan 

Heerlen 🇳🇱

 
Terwijl dit regenboog springkussen in limburg weer een typisch voorbeeld is van een A-Frame springkussen met Dak type D:  
Springkussen Regenboog  

Heerlen 🇳🇱

 
Dit type wordt ook vaak gecombineerd met een glijbaan, obstakels, en zelfs met water dit noemen ze dan een multifun springkussen:  
Multifun springkussen Nemo  

Multifun springkussen Nemo

 Swalmen 🇳🇱

 

Multifun Beach

 

Multifun met water

 Gemert 🇳🇱

 
 Type C kom je ook nog maar zelden tegen aangezien de meeste producenten kiezen om een A-Frame springkussen te voorzien van een dak ten behoeve van de veiligheid. Type E, het multiplay springkussen zie je tegenwoordig in heel veel variaties. Op de multiplay springkussens kun je springen, klimmen én glijden:  
 Multiplay springkussen Krokodil  
 
 Swalmen 🇳🇱
 
 Ook hier vaak uitgevoerd met een glijbaan. Hierop zijn ook variaties met dak ontstaan:  
Multiplay Leeuw (met dak)  
 Gemert 🇳🇱
 
 Type F, de opblaasbare stormbaan kom je in heel veel vormen tegen, deze hindernisbanen worden in heel veel verschillende lengtes aangeboden van 8 meter tot 70 Meter:  
 Piraten stormbaan mini 9 Meter  
 
 Swalmen 🇳🇱
 
 Swipe Off XXL 70 Meter  
 
 Heerlen 🇳🇱
 
 Type G, de opblaasbare glijbaan zie je in een kleine vorm nu vaak aan een springkussen vast maar wordt ook nog steeds als losstaande grote glijbaan verhuurd:   
 Mega glijbaan Olifant  
 
 Swalmen 🇳🇱
 
Dit type glijbaan is ook gecombineerd met een springkussen als type B, het springkasteel te huur als Glijbaan luchtkussen  
 Glijbaan luchtkussen Haai  
 
 Gemert 🇳🇱
 
 Type H, het gesloten springkussen is soms een handige vorm om een grote smiley, voetbal of taart na te maken:   
 Springkussen Voetbal  
 Springkussen Voetbal
 Heerlen 🇳🇱
 
 Dit model wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt als disco springkussen met geluid en lichteffecten binnen in:   
 Springkussen Disco Overijssel  
 Springkussen Disco Overijssel
 Denekamp 🇳🇱
 
 Type I de soft mountain is een groter springkussen dat vooral geschikt is voor meerdere kinderen:   
 Springberg Soft Mountain  
 Gemert 🇳🇱
 
 Ook hier zijn weer variaties op ontstaan zodat bijvoorbeeld een klimtoren ontstaat:   
 Klimtoren opblaasbaar  
 Denekamp 🇳🇱
 
 De keuze is reuze, zie je door de springkussens het bos niet meer? Wij helpen je graag een keuze te maken.  

 Welk soort springkussen moet ik kiezen? 

Nu je weet hoe veel verschillende springkussens er zijn is het welicht handig om aan de hand van de volgende vragen te bepalen welk soort springkussen het beste bij je sitiatie past: 

Hoe veel kinderen passen op het springkussen? 

Het is natuurlijk een groot verschil of er 3 kinderen komen of 25, afhankelijk het aantal kinderen kun je bepalen of je een groot of klein springkussen nodig hebt. Op een klein springkussen van bijvoorbeeld 3 x 4 meter kunnen maximaal 6 kinderen, kies je een springkussen uit van 6 x 5 meter dan kunnen er bijvoorbeeld 14 kinderen tegelijk gebruik van maken. Het is tevens mogelijk om meerdere springkussens te huren zo kun je ook een betere scheiding maken in leeftijdsgroepen. De grote kinderen kunnen op het grote springkussen en de kleintjes kunnen op het kleine springkussen. Alle springkussens zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 

Hoe veel plek heb je nodig voor het springkussen? 

Je kunt wel een springkussen willen van 5 meter maar als je oprit maar 4 meter breed is dan wordt dat moeilijk! Voldoende plaats is essentieel, er dient zelfs verplicht 1,8 Meter rondom het springkussen vrij zijn. Meet dus eerst de ruimte op waar het springkussen moet komen en draag zorg voor voldoende vrije ruimte rondom. 

Ga je het springkussen binnen of buiten gebruiken? 

Binnen heb je te maken met een plafond, hiervoor is vaak een indoor springkussen zonder dak geschikt, je kunt alle springkussens binnen en buiten gebruiken. Outdoor gaat de voorkeur vaak toch naar een springkussen met een dak. 

Is het springkussen met water?

Op hete zomerdagen is elke afkoeling welkom, we zien dan en sterke vraag naar springkussens met water, super leuk voor de kinderen natuurlijk! Houdt er wel rekening mee dat een springkussen altijd droog retour moet dus je doet jezelf wel flink wat extra werk aan als je een springkussen met water huurt. 

Is het springkussen overdekt met een dak? 

Staat je springkussen binnen dan heb je niets aan een dak maar als je je zorgen maakt over regen of over de brandende zon dan is een springkussen met een dak de overweging waard. 

Wat kost een springkussen? 

De prijs kan een belangrijke rol spelen bij je keuze voor het soort springkussen dat je wilt huren. Een klein springkussen kun je vaak goedkoop huren zo huur je een klein springkussen zonder dak vanaf € 59. Een standaard springkussen met dak huur je vanaf ca. € 75 en een klein springkussen met glijbaan vanaf € 78 per dag. De huurperiode kan wel verschillen van 8 uur tot 24 uur, vaak krijg je een korting op basis van een staffel als je een springkussen langer huurt. Dit kan per locatie verschillen. Een  multiplay springkussen huur je vanaf € 82 terwijl een multifun springkussen met water te huur is voor € 132. Een soft mountain kost € 140 en een opblaasbare glijbaan kost 165. Een groot springkussen voor veel kinderen kost € 177 en unieke springkussens zitten vaak rond de € 199 tot € 350. Een kleine stormbaan huur je al vanaf € 125 terwijl een xxl stormbaan van 70 meter ook € 1.777 kan kosten. De prijs is natuurlijk belangrijk bij je keuze maar met een paar handige tips leggen we je graag uit hoe je goedkoop een springkussen kunt huren: 

3 Handige tips om goedkoop een springkussen te huren:

  1. Check de locatie! Je kunt dat multiplay springkussen prinses nog zo mooi of goedkoop vinden als dat model springkussen aan de andere kant van het land staat dan betaal je je blauw aan transportkosten, geef je plaatsnaam in om springkussens bij jou in debuurt tevinden. Niet alleen goed voor je portemonee maar ook voor het mileu!
  2. Check je huurperiode: De vanaf prijzen zijn voor een bepaalde periode van bijvoorbeeld 8 of 24 uur, selecteer jij 9 of 25 uur dan betaal je dus iets extra (bv. 10%), het kan ook zo zijn dat je hierdoor direct 50% of zelfs de dubbele huurprijs betaald. Het kan dus een stuk goedkoper zijn om het springkussen nog dezelfde avond terug te brengen of bijvoorbeeld pas in de middag op te halen. 
  3. Haal het zelf op! Je kunt de meeste springkussens makkelijk zelf ophalen, ze passen meestal in een iets grotere auto met de bank afgeklapt. Of je zet hem gewoon rechtop in je cabrio: Vaak schrikken mensen van de transportkosten van een springkussen, die zijn vaak hoog. Dit heeft meerdere redenen. Een springkussen zit niet een pakketje maar ligt vaak op een pallet en heeft een gewicht van 70 - 150 kg dit past welliswaar in de meeste auto's met de bak afgeklapt maar je verhuurder moet jouw springkussen dus in zijn auto laden en vanaf zijn locatie met een bestelbus naar je toe rijden, vervolgens vaak achter in een tuin opzetten en dan weer terug rijden. Maar dan zijn we er nog niet want het springkussen moet ook weer retour, 4 keer de afstand dus. Afhankelijk van de locatie kan het zo maar zijn dat je verhuurder 4-5 uur bezig is met het transport van jouwn springkussen. De transport- en personeelkosten lopen hierdoor snel op. 

Handig 

Veiligheidsinstructie springkussen NL:

PDF: Veiligheidsinstructie springkussen (NL)